Home > Nieuws > Uitwisseling Burlington (Canada)

Uitwisseling Burlington (Canada)

woensdag 21 september 2016

Zaterdag 24 september vertrekt een groep leerlingen en docenten van de drie AVOO scholen naar Burlington (Canada), de partnerstad van Apeldoorn. Van het Gymnasium Apeldoorn gaan er acht leerlingen uit klas vier mee. Het uitwisselingsprogramma staat in het teken van onze culturen en (gemeenschappelijke) geschiedenis. Zo zullen de leerlingen onder andere werken aan ‘soldier profiles.’ Ze onderzoeken enkele Canadese militairen die bij de bevrijding van Nederland gesneuveld zijn en begraven liggen op de Canadese Erebegraafplaats in Holten. In het voorjaar zullen we hier ook een bezoek aan brengen en de betreffende graven opzoeken. Iedere keer weer erg indrukwekkend. Verder staat nog op de planning: Canadian Warplane Museum, Toronto (o.a. CN-Tower en parlement van Ontario), Crawford Lake (Longhouses van Native Americans) en uiteraard Niagara Falls. De leerlingen kijken uit naar deze fantastische uitwisseling en hebben er erg veel zin in!