Home > Nieuws > Winnaar scholierendebat 2015: Gymnasium Apeldoorn!!

Winnaar scholierendebat 2015: Gymnasium Apeldoorn!!

donderdag 26 november 2015

We zijn trots op Teun en Koen Stoetman, Alexander de Jeger en Cato Koomen: zij zijn de winnaars van het interscholair debat van de Orde van den Prince. Op 25 november gingen debatteams van vier Apeldoornse scholen (Jacobus Fruytier Scholengemeenschap, Veluws College Walterbosch, Koninklijke Scholengemeenschap en Gymnasium Apeldoorn) de strijd om de debatwisseltrofee aan. Vooraf hebben de teams zes stellingen ontvangen en ter plekke kregen ze te horen over welke stelling zij het debat aan moesten gaan en of zij voor- of tegenstander moesten zijn. De debattechnieken werden beoordeeld door onder andere oud-burgemeester Fred de Graaf en wethouder Mark Sandmann (oud-leerling van Gymnasium Apeldoorn). Het Gymnasium team ging probleemloos door naar de finale waar zij het opnam tegen de winnaar van vorig jaar: de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap. Het was een spannende finale maar uiteindelijk heeft het Gymnasium team glansrijk gewonnen. Felicitaties en hulde aan het team en ook aan de overige leden van de debatgroep die in de voorbereiding van grote waarde zijn geweest!