Home > Onderwijs > ICT in ons onderwijs

ICT in ons onderwijs

Onderwijs2020: leren met papier en een laptop
In het schooljaar 2015-2016 zijn zestig eersteklassers op het Gymnasium Apeldoorn begonnen in onze allereerste blended learning klassen. Zo’n klas dus waar het beste van twee werelden in de lessen samenkomt: het beste van papier én het beste van digitaal. Dat bevalt zo goed, dat sinds augustus 2017 alle eersteklassen met deze onderwijsvorm zijn gestart. Het past bij deze tijd dat je ook met een laptop leert werken. En we kunnen er veel meer mee.

Eigen laptop of tablet
Vanaf klas 1 heb je altijd je eigen laptop bij je. Logisch, want een deel van de lessen wordt digitaal gegeven. Zo kun je meer maatwerk krijgen. Op alle mogelijke manieren. Zo kun je bij klassieke talen een oefentoets krijgen in de vorm van een game: bij elk goed antwoord schiet jouw raketje richting eindstreep. Of je maakt voor aardrijkskunde met Minecraft bekende gebouwen van een land na.

Weet je wat heel makkelijk gaat? Samenwerken met je klasgenoten. Zo kun je digitaal heel eenvoudig aantekeningen met elkaar delen. Of, ieder vanaf zijn eigen plek thuis, tegelijk met een klasgenootje aan dezelfde opdracht werken. Maar we doen ook nog veel vanuit boeken.

Interactieve wiskunde
Bij de wiskundeles gaat digitaal werken het verst en werk je dus echt interactief. Al komen zelfs daar nog steeds ‘heel ouderwets’ een potlood, een pen, een passer, een geodriehoek en een schrift goed van pas.

Leren op maat
In de toekomst bieden we ook opdrachten op verschillende niveaus aan. Dus als je over een onderwerp heel veel weet, krijg bijvoorbeeld een uitdagende opdracht. In de komende jaren willen we meer van dit soort opdrachten gaan maken, zodat je wat te kiezen hebt.

Wij bieden:

• Hoog VWO/gymnasium-niveau
  • Tijdens een deel van de les(sen) wordt met boeken gewerkt.
  • Je hebt elke dag je laptop in de les nodig. Maar vaak niet de hele les.
  • Structurele mix van online en face-to-face werkvormen.
  • De docent bepaalt welke onderdelen online worden uitgevoerd
  • Werkvormen zijn activerend en waar mogelijk afgestemd op leerstrategie

Meer weten?
Wil je meer weten over deze onderwijsvorm? Bekijk dan de FAQ lijst voor tal van vragen en antwoorden.

Systeemeisen voor je tablet of laptop: kijk welke laptop of tablet je nodig hebt.