Home > Onderwijs > Kiezen voor Gymnasium

Kiezen voor Gymnasium

Een spannende tijd, groep 8. Al was het maar omdat je voor de keuze staat van wat voor voortgezet onderwijs je kunt en wilt gaan doen. En al helemaal op welke school. Die school zou heel goed Gymnasium Apeldoorn kunnen zijn. Waarom? Lees maar eens wat leerlingen daar zoal over zeggen. Over waarom zij onder meer gekozen hebben voor Gymnasium Apeldoorn.

‘Het is een kleine school, iedereen kent je.’

‘Je mag er jezelf zijn en er wordt heel weinig gepest.’

‘Omdat de school niet zo groot is, is ook het contact met de leraren heel persoonlijk.’

‘Er wordt onderwijs gegeven op het hoogste niveau, je wordt echt uitgedaagd.’

‘Gaat het misschien even niet zo goed, dan is er altijd steun en begeleiding voor je.’

‘Een gezellige school, met veel activiteiten.’

Natuurlijk, het zijn zomaar een paar citaten. Van zomaar een paar leerlingen. Maar ze geven al wel een mooie eerste indruk van Gymnasium Apeldoorn. En misschien helpen ze jou in je schoolkeuze. Over je schoolkeuze: als je een VWO-advies hebt en leergierig bent, dan zou Gymnasium Apeldoorn het wel eens helemaal voor je kunnen zijn.

Leergierigheid uitgedaagd
Want als je leergierigheid ergens wordt uitgedaagd, dan is het op Gymnasium Apeldoorn. Geen vak of de docent duikt er zo diep in dat je er helemaal in opgaat. Schatten aan kennis vergaar je. Waar je de rest van je leven profijt en plezier van hebt.

Kennis en vaardigheden
Tegelijk is Gymnasium Apeldoorn meer dan kennis vergaren. Veel meer zelfs. Wij maken je ook vaardiger. Leren je bijvoorbeeld onderzoeken opzetten en uitvoeren. Waarbij je veel moet communiceren, samenwerken, plannen en organiseren. En goed nadenken over je eigen rol in dat hele proces. Vaardigheden die stuk voor stuk o zo belangrijk zijn voor je verdere ontwikkeling.

Jezelf en dus anders!
Een kleine school, veel één op één contact, bij Gymnasium Apeldoorn is alles er op gericht om het jou naar de zin te maken. Om ervoor te zorgen dat jij jezelf kunt zijn. En dus anders! Recht doen aan verscheidenheid, daar draait dan ook alles om. Jouw capaciteiten, karakter en werkhouding , hoe specifiek en eigen ook, dát zijn de uitgangspunten van de vaak intensieve samenwerking met je docenten en je mentoren.

Samen met je docenten en mentoren leer je je sterke(re) en zwakke(re) punten ontdekken. Ga je samen verdere ontwikkelpunten bepalen. Om uiteindelijk samen te komen tot de voor jou beste manier om vooruitgang te boeken.

Zodat je daadwerkelijk jezelf wordt. En dus anders!

• Veilig Honk 2017