Home > Onderwijs > Onze visie

Wij zijn een school met een duidelijke visie:

Het Gymnasium Apeldoorn biedt alle nieuwsgierige leerlingen van nu en straks gymnasiaal toponderwijs. Onze leerlingen mogen zichzelf zijn, blijven én worden. Alle  leerlingen leren bij ons op hun eigen manier en ontwikkelen zich tot burgers die het verschil gaan maken.

We hebben 4 kernwaarden die onze visie dragen:

• Het Gymnasium

Ons Gymnasium neemt een unieke plek in. Dat doen we al sinds 1913. In de regio rond Apeldoorn zijn wij het enige zelfstandige gymnasium. Maar deze kernwaarde staat ook voor een brede ontwikkeling én voor toponderwijs:  de beste begeleiding, de beste lessen!

• Nieuwsgierig

Onze leerlingen zijn nieuwsgierig. En wij zijn nieuwsgierig naar onze leerlingen. We zeggen dan ook ‘Kom verder!

• Betrokken

Wij zijn betrokken bij onze leerlingen. Maar we leren je ook om voor de maatschappij te zorgen. Duurzaamheid, cultuur en vrijheid en mensenrechten komen regelmatig voorbij. Betrokkenheid bij de maatschappij dus. Een maatschappij waarin jij het verschil gaat maken!

• Onderscheidend

Je mag van ons anders en dus jezelf zijn. Jij kiest voor je eigen ontwikkeling en jouw manier van leren. Jij hebt recht op maatwerk! En wij dagen je uit.

Onze visie geeft ons inspiratie en energie.