Home > Open dag 2018

Open dag 2018

Woensdag 31 januari 2018 van 14.00 tot 16.00 uur en van 17.30 tot 19.30 uur

Misschien:

• heb je de 8+ lessen in de doe-maand november wel gevolgd en heb je een goed beeld van de school kunnen krijgen.
  • zijn jij en je ouders ook wel op de informatie- en workshopavond geweest op 7 december 2017.
  • denk je wel: het Gymnasium is echt mijn school.

Om daar zeker van te zijn is het goed om ook op onze open dag te komen kijken. Tijdens de open dag ontmoet je alle leraren en andere personeelsleden van de school.
Natuurlijk zijn je ouders ook welkom en als je kleine broertje of zusje mee komt, dan hebben we daar uiteraard opvang voor geregeld. Jij kunt dan samen met je ouders rustig door de school lopen en al je vragen stellen die je misschien nog hebt.
Bij mooi weer kom je misschien wel op de fiets, maar mocht je verder van school af wonen (Meer dan 30% van onze leerlingen komt van buiten Apeldoorn. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan Eerbeek, Deventer en Epe. Sommigen komen zelfs helemaal uit Heerde), dan zorgen wij uiteraard voor voldoende parkeerplaatsen. Er kan geparkeerd worden op het terrein van Marialust en bij slecht weer op het Zwitsal-terrein aan de Vlijtseweg.  Vanaf die parkeerplaats loop je in 7 minuten naar ons mooie gebouw. Er zullen uiteraard parkeerwachten zijn die jullie de weg wijzen.

Bij binnenkomst in het hoofdgebouw of in het andere gebouw krijg je een plattegrond met looproute zodat je zeker weet dat je alles ziet. Uiteraard kun je ook rondgeleid worden door een eerste- of tweedeklasser. De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat de gasten van onze open dag dat erg leuk vinden. Je krijgt van hen alles te horen over de school en over de leraren. Op de open dag zie je niet alleen alle leraren en kun je niet alleen zien hoe alle vakken gegeven worden, je krijgt ook meer te weten over de begeleiding op onze school. Je krijgt te horen waarom wij naast de mentor ook twee bovenbouwers aan een eerste klas koppelen, dat zijn vijfdeklassers die jullie door het eerste jaar heen helpen. Uiteraard krijg je ook meer te zien en te horen over de excursies en uitwisselingen naar het buitenland, over de toneelgroep op school, over het schoolkoor en over de leerlingenvereniging AGB die alle feesten organiseert.

Als je alles wilt zien ben je ongeveer anderhalf uur binnen. Onze open dag is van 14.00 uur tot 16.00 uur en van 17.30 uur tot 19.30 uur.
Op onze school hebben we een paar vakken die we jullie zeker onder de aandacht willen brengen. Vakken die onze school toch wel een beetje bijzonder maken. Daarbij kun je denken aan:

Aan het eind van de open dag heb je als het goed is een heel goed beeld van de school gekregen. Uiteraard zijn wij ook benieuwd wat jij van de open dag gevonden hebt. In het laatste lokaal van de route vragen wij jou dan ook of je samen met je ouders een korte enquête wilt invullen. Als bedankje daarvoor hebben we uiteraard iets leuks en heel nuttigs voor je klaar liggen.