Home > Open dag 2018 > Weet jij het antwoord? > Weet jij het antwoord? > Het juiste antwoord is het bijstaan van nieuwe leerlingen in hun eerste jaar

Het juiste antwoord is het bijstaan van nieuwe leerlingen in hun eerste jaar

Iedereen heeft het moeilijk in de eerste klas, waar je ook naartoe gaat. De stap van groep 8 naar de 1e klas is namelijk best groot. Veel huiswerk, moeilijkere lessen en meer toetsen. Ook moet je weer opnieuw vrienden maken en ben je opeens weer de jongste. Het is fijn als je mensen helpt om door dit eerste jaar heen te komen. Behalve een mentor/mentrix krijgt elke 1e klas ook twee vijfdeklassers, een jongen en een meisje, als begeleiders, zogenaamde leerlingbegeleiders. Wie kan er immers beter de nieuwe gymnasiasten begeleiden dan zeer ervaren leerlingen die ook op deze school de eerste klas heen zijn gekomen?
Leerlingbegeleiders zijn samen met de mentor/mentrix verantwoordelijk voor de begeleiding van een eerste klas: ze helpen leerlingen met het plannen van huiswerk, geven tips over het maken van opdrachten en zijn er voor je als je er even doorheen zit. Ook helpen zij met het organiseren van klassenuitjes en van de kennismakingsdagen, een kamp zoals in groep 8 waar we met de eersteklassers naartoe gaan zodat ze elkaar beter kunnen leren kennen.