Aanmeldprocedure
Over de aanmelding en toelating van leerlingen Aanmelden voor schooljaar 2025-2026 Wil je je aanmelden bij ons op school? Leuk! Alle achtstegroepers melden zich gelijktijdig aan. Hierdoor maakt iedereen evenveel…
Lees verderOver de aanmelding en toelating van leerlingen Aanmelden voor schooljaar 2025-2026 Wil je je aanmelden bij ons op school? Leuk! Alle achtstegroepers melden zich gelijktijdig aan. Hierdoor maakt iedereen evenveel…
Lees verderHieronder staan onze afspraken rondom afwezigheid, te laat en ziekmeldingen. Ziekmelding Ouders/verzorgers hebben de mogelijkheid om rechtstreeks via Som of telefonisch (via 055-5213024) de ziekmelding door te geven. Het is…
Lees verderOnder discriminatie wordt verstaan:‘Elke handeling of praktijk die tot gevolg heeft, dat mensen worden achtergesteld, veroordeeld of beledigd op grond van ras, geloof, levensovertuiging, sekse, seksuele voorkeur, culturele achtergrond, sociaaleconomisch…
Lees verderOnze leerlingenvereniging: de Apeldoornse Gymnasiasten Bond (AGB) De AGB is een groep leerlingen uit klas 4 en 5 van het Gymnasium Apeldoorn. Onder leiding van een personeelslid van de school…
Lees verderMaatwerk en vertrouwen We beseffen dat iedereen anders is en dat iedere leerling zich op zijn of haar manier ontwikkelt. In onze begeleiding helpen wij leerlingen om zelf oplossingen te…
Lees verderAls de helft van de schoolloopbaan erop zit, is daar ineens de bovenbouw. De profielkeuze wordt werkelijkheid en leerlingen zitten ineens niet meer in hun vertrouwde klas. Wel zijn vakken…
Lees verderEr is veel enthousiasme en initiatiefkracht op school, bij leerlingen en bij docenten. We stimuleren leerlingen om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Dat kan in de lessen, maar…
Lees verderHet ontwikkelen van burgerschap gaat door het te doen! Leerlingen leren door op te groeien in een omgeving die ze stimuleert om betrokken te zijn, te participeren en bij te…
Lees verderEngels is voor wereldburgers een onmisbare taal en opent wereldwijd deuren voor ambitieuze leerlingen. Onze lesmethodes zijn Engelstalig en toegespitst op de optie om deel te nemen aan internationaal erkende…
Lees verderOpgroeien in Apeldoorn is leuk, veilig en gezond!In Apeldoorn is er passende hulp, ondersteuning en zorg voor elk kind. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is er voor jeugdigen…
Lees verderHet contact tussen ouder en school loopt via de ouder bij wie de leerling in huis woont. Gescheiden ouders zijn volgens het Burgerlijk Wetboek verplicht om elkaar te informeren over…
Lees verderGymnasium Apeldoorn Adres: Kastanjelaan 10, 7316 BN ApeldoornTelefoon: 055 521 30 24E-mail: [email protected]: www.gymnasium-apeldoorn.nlSocial media: Facebook, Instagram en Twitter (@GymApeldoorn) Schoolleiding Rector: mw. I. (Irene) Kramer Afdelingsleider klas 1, 2 en 3:…
Lees verderOns motto spreekt van een reis waarbij de mens wijsheid vindt en hier gelukkig van wordt. Daarnaast is onze missie dat we niet voor de school, maar voor het leven…
Lees verderGymnasium Apeldoorn werkt met Simulise. Dit is een landelijk onlinenetwerk voor schooldecanen. Het biedt leerlingen ondersteuning bij hun profiel- en studiekeuze. Alle correspondentie rondom de LOB (loopbaanoriëntatie en -begeleiding) verloopt…
Lees verderDyslexie Wanneer leerlingen met dyslexie starten in de brugklas, wordt dit – met bijvoeging van de dyslexieverklaring – aangegeven in het digitale leerlingvolgsysteem. Bestaat er gaandeweg het schooljaar het vermoeden…
Lees verderIn het Examenreglement en algemeen deel Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) staan alle regelingen die in de bovenbouw van het Gymnasium Apeldoorn gelden voor toetsen, herkansingen, schoolexamen en centraal…
Lees verderOnze leerlingen mogen laten zien wat ze kunnen. We willen hen stimuleren het uiterste uit zichzelf te halen en trots te zijn op wat ze kunnen. Als school geven we…
Lees verderEen middelbare schoolopleiding kost geld. De school ontvangt van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een bekostiging voor het exploiteren van de school. Voor een aantal bijzondere en…
Lees verderOp verschillende manieren informeren we (nieuwe) leerlingen en ouders over het onderwijs op onze school. Dit doen we onder andere door middel van foto’s en video’s. Opnames hiervoor worden gemaakt…
Lees verderEcht waar! Gymnasium Apeldoorn is een van de eerste vier volwaardige Geo Future Scholen van Nederland. GFS – een schoolvoorbeeld van vakoverstijgend, toekomstgericht onderwijs. Deze onderwijsstroom is ook een prachtig…
Lees verderHet Gymnasium Apeldoorn is een categoraal gymnasium. De school is in 1913 opgericht en startte destijds met 19 leerlingen. In het schooljaar 2024-2025 biedt de school onderwijs aan ruim 550…
Lees verderOnze school heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn…
Lees verderGouden afspraken voor een prettige leeromgeving Beatus homo qui invenit sapientiam Gelukkig is de mens die de wijsheid vindt Wijsheid vind je door te onderzoeken, te ervaren, te reflecteren, door…
Lees verderDeze infographic geeft het Gymnasium Apeldoorn in een oogopslag weer. Het schoolmotto, de visie en de missie en de vertaling van dit alles in drie onderwijskundige pijlers. In ons schoolplan…
Lees verderHuiswerk hoort erbij. In klas 1 wordt door de mentor zeker aandacht gegeven aan huiswerk maken. Deze begeleiding is vaak klassikaal en gericht op het wennen aan de middelbare school….
Lees verderDraadloos netwerk In en om de hele school is een draadloos netwerk aanwezig. In dit netwerk wordt actief geïnvesteerd, zodat er van de nieuwste wifi-protocollen gebruik kan worden gemaakt. Er…
Lees verderWij zijn een openbaar, categoraal gymnasium. Dat maakt ons uniek in de regio. Gymnasium Apeldoorn is een veilige, kleine school waar iedereen betrokken is met elkaar. Een plek waar je…
Lees verderHet hele jaar door zijn er verschillende ouderavonden, excursies, toetsweken, inhaaltoetsen en roostervrije dagen ingepland. Via deze twee linkjes is er een directe toegang tot de jaarplanning. De ICS-variant is…
Lees verderHet Gymnasium Apeldoorn maakt deel uit van de Veluwse Onderwijsgroep. In het bestuursverslag van de Veluwse Onderwijsgroep worden alle resultaten gepresenteerd. Klik hier voor het bestuursverslag. Heeft u vragen, opmerkingen of…
Lees verderNiet een beetje, maar helemaal jezelf zijn. Dit is zelfs een onderdeel van onze visie. Wij vinden het heel erg belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en respect heeft voor…
Lees verderZoals in elke organisatie kunnen er ook op school klachten zijn. Die kunnen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen. Meestal kunnen klachten in onderling overleg tussen leerling, ouders, docenten of de…
Lees verderAlle leerlingen van het Gymnasium hebben de beschikking over een kluisje. In dit kluisje kunnen persoonlijke eigendommen bewaard worden. Voor de leerling gelden de volgende afspraken:
Lees verderEen vanzelfsprekendheid, omdat wij als school verantwoordelijk zijn voor onze onderwijskwaliteit en een prettige leeromgeving. Wij hebben als school ook de permanente wens om onszelf steeds weer te verbeteren. Daarom…
Lees verderLeren anno nu Dat gebeurt tegenwoordig met papier en met een laptop. Gymnasium Apeldoorn laat al een paar jaar het beste van twee werelden in de lessen samenkomen: prettig leren…
Lees verderParticipatie is belangrijk! Op het Gymnasium Apeldoorn telt de mening van de leerling mee. De leerlingenraad vertegenwoordigt de belangen van alle leerlingen op school. Zij peilt de meningen van leerlingen…
Lees verderLeermiddelenfonds De school heeft een intern leermiddelenfonds (LMF). De leermiddelen (boeken, werkboeken, cd’s) vallen onder de gratis leermiddelen van de overheid en worden door het LMF ingekocht. In overleg met de vaksecties…
Lees verderLestijden en tabellen Het schooljaar bestaat uit vier periodes. Voor alle leerjaren is er een andere verdeling van vakken. Ook het aantal lesuren per week per vak wisselt ieder jaar….
Lees verderIn klas 4 doen onze leerlingen een maatschappelijke stage. Minimaal 15 uur vrijwilligerswerk als onderdeel van hun schoolcarrière. Ze kiezen zelf iets wat ze leuk vinden om te doen, zolang…
Lees verderAlles over de MR en de GMR Gymnasium Apeldoorn heeft een medezeggenschapsraad (MR) en is met twee personeelsleden, een ouder en een leerling ook vertegenwoordigd in de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR)….
Lees verderLezen, lezen en nog eens lezen Zit je op het Gymnasium Apeldoorn, dan is lezen een groot en belangrijk onderdeel van je schoolloopbaan. De collectie van de mediatheek bestaat uit…
Lees verderIedere leerling heeft een mentor, van klas 1 tot en met klas 6. De mentor is de eerste contactpersoon voor leerlingen en hun ouders/verzorgers. Iemand bij wie een leerling altijd…
Lees verderGymnasium Apeldoorn is een lerende en een vormende school. Vormend omdat we al heel lang deze missie voorleven: Non scholae sed vitae discimus | Niet voor de school maar voor…
Lees verderWij proberen iedereen goed op de hoogte te houden van alles wat er gebeurt in en rond de school. Dit doen wij op de website onder het kopje ‘Nieuws’ en…
Lees verderCJG ApeldoornTelefoon: 055 357 88 75 – bereikbaar van 8.30-17.00 uurE-mail: [email protected]: www.facebook.com/CJGapeldoornHet Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) heeft diverse inlooppunten in Apeldoorn. Via deze link vindt u de adresgegevens…
Lees verderOp onze school zitten leerlingen met allerlei talenten; de één is heel muzikaal, de ander blinkt uit in sport en weer een ander is uitzonderlijk goed in wiskunde of aardrijkskunde….
Lees verderEen nieuwe leerling van Gymnasium Apeldoorn start meteen in klas 1 met zijn gymnasiumopleiding. Dan staan Latijn èn Grieks op het rooster en krijgen alle leerlingen het vak filosofie. Geleidelijk…
Lees verderAls er meer nodig is dan alleen begeleiding Op het Gymnasium Apeldoorn is een ondersteuningsteam dat mentoren, counselors en teamleiders adviseert over de begeleiding van leerlingen, met name bij problemen…
Lees verderGymnasiaal toponderwijs is eigenlijk altijd ons doel. De strategische vertaling van onze visie en missie is ook gericht op een actieve betrokkenheid van onze leerlingen bij de school en haar…
Lees verderOmdat we het belangrijk vinden dat jij een goede schoolkeuze kunt maken, zijn er verschillende momenten waarop je met ons kunt kennismaken. Dit is onze agenda: Aanmelden Wil je je…
Lees verderIdentiteit van openbaar onderwijs Wij zijn een openbare school voor voortgezet onderwijs. Wij staan open voor alle mensen, ongeacht hun levensbeschouwing en respecteren ieders opvatting en passen dit toe in…
Lees verderVrijwillige ouderbijdrage Gymnasium Apeldoorn verzorgt regulier onderwijs. Naast dit reguliere onderwijs bieden wij extra activiteiten en schoolvoorzieningen aan. Hierbij is te denken aan excursies en schoolvieringen, maar ook de kosten…
Lees verderOuderavonden, mentor-momenten en tien-minuten-gesprekken Het Gymnasium streeft naar zo goed mogelijke contacten tussen ouders en school; van school naar de ouders en van ouders naar school. De mentor is het…
Lees verderVoor ouders, door ouders Doel De ouderraad bestaat uit 8-12 ouders/verzorgers van leerlingen van de school uit alle leerlagen en heeft als doel de betrokkenheid van de ouders bij de…
Lees verderKlas 1, 2 en 3 In het overzicht Overgangsnormen staat alles voor de klassen 1, 2 en 3 op een rijtje, waarbij het volgende geldt: Klas 4 en klas 5…
Lees verderSinds 1 augustus 2014 is de Wet op Passend Onderwijs van kracht. Deze wet betekent in grote lijnen dat er voor alle leerlingen een passend onderwijsaanbod moet zijn binnen de…
Lees verderAls school willen wij graag dat leerlingen zich op allerlei gebieden ontplooien. Wij stimuleren leerlingen om extra uitdaging te zoeken binnen school. Daarnaast bieden wij ook ruimte aan leerlingen die…
Lees verderGymnasium Apeldoorn maakt deel uit van de Veluwse Onderwijsgroep (VOG). Net als voor alle VOG-scholen staat de veiligheid en de privacy van onze leerlingen, ouders en medewerkers voorop. Iedereen heeft…
Lees verderIn de derde klas is het zover – tijd om een profiel te kiezen voor de vierde klas! Een eerste stap richting een vervolgopleiding. Er zijn vier profielen: Ieder profiel…
Lees verderHet profielwerkstuk (PWS) is een praktische opdracht voor leerlingen in het laatste jaar van hun opleiding. Bij ons op school maken de leerlingen in de 5e klas in drietallen een…
Lees verderVoor diverse thema’s is er een protocol vastgesteld waarin beschreven staat welke stappen ondernomen dienen te worden bij een specifieke ondersteuningsvraag. Protocol Antipesten Protocol Dyslexie Protocol ernstige reken wiskundeproblemen dyscalculie…
Lees verderExamenreglement en algemeen PTA Vanaf leerjaar 4 starten de leerlingen met het opbouwen van een examendossier. Dit betekent dat er in leerjaar 4 als toetsen worden afgenomen die uiteindelijk meetellen…
Lees verderDe school beschikt over een in omvang beperkt fonds waarover de rector beslissingsbevoegdheid bezit. Geld uit het fonds kan gebruikt worden voor het verlenen van incidentele financiële steun aan leerlingen…
Lees verderDe behaalde cijfers worden gedurende het jaar via het programma SOMToday zichtbaar gemaakt voor leerlingen en hun ouders/verzorgers (bij leerlingen onder de 18 jaar). Alleen aan het eind van het…
Lees verderOp het Gymnasium Apeldoorn is er ruimschoots aandacht voor de belangrijke basisvaardigheden rekenen en taal. Deze vaardigheden komen immers beiden terug bij veel verschillende vakken en zijn op die manier…
Lees verderHet Gymnasium Apeldoorn is continu bezig met onderwijskwaliteit en het verbeteren hiervan. Wij geven graag informatie over de tevredenheid van ouders en leerlingen, het gevoerde onderwijsbeleid en onderwijsresultaten. De informatie…
Lees verderDe Griekse en Latijnse taal en cultuur vormen de bakermat van de Europese cultuur: wie zijn of haar klassiekers kent, is ingewijd in de rijke traditie van de Europese kunst,…
Lees verderAlle VO-scholen in Apeldoorn, Epe en Voorst nemen gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor de invoering van passend onderwijs. Daarom is Samenwerkingsverband 25-05 opgericht. Alle schooldirecties en besturen hebben de volgende uitgangspunten onderschreven: De…
Lees verderDe Wet passend onderwijs verplicht alle scholen om een Schoolondersteuningsprofiel op te stellen en minimaal eens per vier jaar bij te stellen. Sinds augustus 2014 is de Wet Passend Onderwijs…
Lees verderAlle leerlingen hebben – na toestemming voor gegevensuitwisseling met CODA – de beschikking over een combinatie schoolpas/mediatheek/CODA-pas. De leerlingen gebruiken deze pas om in de mediatheek materialen te lenen of…
Lees verderLeerlingen in opleiding tot ware wereldburgers. Ze zijn te vinden in ons gezellige cluster van gebouwen. Of elders in de stad, in Nederland en soms zelfs in andere landen. Wij…
Lees verderGymnasium Apeldoorn heeft voor alle leerlingen een ongevallenverzekering en een doorlopende reisverzekering afgesloten. Ongevallenverzekering Op grond van de ongevallenverzekering zijn de leerlingen verzekerd. Deze verzekering geeft recht op een (beperkte)…
Lees verderDe Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst wil ervoor zorgen dat kinderen uit gezinnen die het financieel wat minder ruim hebben, kunnen meegaan met schoolexcursies en schoolkampen. Deze buitenschoolse activiteiten (sport, dans, creatieve…
Lees verderDe zoektocht naar een eigen identiteit is belangrijk voor iedere middelbare scholier. Onze school speelt een rol in die zoektocht; de veilige omgeving maakt het mogelijk om grenzen te verkennen….
Lees verderEen leerling die te laat is – na de bel binnenkomen of als de les al gestart is bij leswisselingen zonder bel – mag tot 15 minuten na aanvang van…
Lees verderHeeft u kinderen van 12 tot 18 jaar? U kunt dan misschien kindgebonden budget krijgen. Dit is een bijdrage in de kosten voor uw kinderen tot 18 jaar. Die krijgt…
Lees verderOuders en leerlingen van Gymnasium Apeldoorn zijn over veel aspecten gewoon tevreden, bijvoorbeeld de sociale veiligheid. De leerlingen geven aan dat bedreigingen, pesten, discriminatie en fysiek geweld niet of nauwelijks…
Lees verderToetsbeleid We willen onze leerlingen niet overladen met een wildgroei aan toetsen. Daarom hebben we afspraken gemaakt over de manier waarop we toetsen en het aantal toetsen door een jaar…
Lees verderIn het toetsrooster staan alle toetsen vermeld, per klas en per periode. Toetsrooster versie 25-11-2024:
Lees verderSchoolvakanties 2024-2025 Start schooljaar Maandag 26 augustus 2024 Herfstvakantie 28 oktober t/m 1 november 2024 Kerstvakantie 23 december 2024 t/m 3 januari 2025 Voorjaarsvakantie 24 februari t/m 28 februari 2025…
Lees verderEen Veilig Honk is een adres op verschillende fietsroutes van en naar school. Het doel van een Veilig Honk is een leerling hulp bieden in geval van pech of als…
Lees verderHet Gymnasium Apeldoorn is een kleine school waar iedereen elkaar kent. Leerlingen voelen zich prettig, veilig en gerespecteerd. De uitslag van de jaarlijkse tevredenheidsmetingen laat dit ook zien. Wij doen…
Lees verderGymnasium Apeldoorn is onderdeel van de Veluwse Onderwijsgroep, een door talent en ambitie gedreven organisatie die er in de eerste plaats is voor de leerling. Wij geven leerlingen de ruimte…
Lees verderVrij vragen Ziek- en betermelding Wanneer uw zoon of dochter moet verzuimen door ziekte, dan kunt u dit zelf melden via Somtoday. Mocht dit niet lukken, dan kunt u telefonisch…
Lees verderDe vertrouwenspersoon is het eerste aanspreekpunt voor ouders, leerlingen of personeel bij meldingen en klachten. Het kan dan gaan over de dagelijkse gang van zaken, (seksuele) intimidatie, agressie, geweld, pesten…
Lees verderDe Verwijsindex Gelderland is een informatiesysteem dat bedoeld is om hulpverleners binnen verschillende organisaties inzicht te geven in elkaars betrokkenheid bij een individuele jongere (tot 23 jaar). Om hen goed…
Lees verderVia Wis Collect kunt u snel en eenvoudig de ouderbijdrage voldoen, betalen voor leermiddelen en voor activiteiten waar een vrijwillige bijdrage aan verbonden is. Indien er een betaling van u…
Lees verderWanneer uw zoon of dochter moet verzuimen door ziekte, dan kunt u dit zelf melden via Somtoday. Mocht dit niet lukken, dan kunt u telefonisch contact opnemen met school via…
Lees verder