Onze leerlingenvereniging: de Apeldoornse Gymnasiasten Bond

De AGB is een groep leerlingen uit klas 4 en 5 van het Gymnasium Apeldoorn. Samen met één van de afdelingsleiders zorgt de AGB ervoor dat schoolse zaken worden afgewisseld met sport & ontspanning. De belangrijkste activiteiten zijn: muziek- en filmavonden, sporttoernooien, Sinterklaasfeest, Valentijnsactie en natuurlijk het organiseren van feesten. Wij kennen jaarlijks een onderbouwfeest, een bovenbouwfeest, het Kerstgala en het eindfeest. En niet te vergeten ‘De Cratera’, het gratis leerlingenblad van Gymnasium Apeldoorn. Het wordt helemaal in eigen beheer door de AGB uitgegeven.

Voor alle activiteiten van de AGB geldt dat deze voldoen aan de reglementen van het Gymnasium Apeldoorn. Dit betekent onder andere dat alle activiteiten rook- en alcoholvrij zijn. Tijdens de feesten zijn er – zeer beperkt – ook leerlingen van andere scholenwelkom. De AGB hanteert een strak introducee-beleid, in overleg met de afdelingsleider.

Bestuur AGB 2020-2021

Praeses: Lin Stienstra