Corona/Covid19

Het is een tijd waarin wij uiterst zorgvuldig en creatief zijn in hoe ons onderwijs te organiseren. Hierbij vragen wij van iedereen alle medewerking! Bovenal omwille van ieders gezondheid en ook om ondanks alles een fijn contact met elkaar te waarborgen. Via deze pagina en persoonlijke e-mailberichten informeren wij u steeds over de meest actuele informatie. U kunt ook kijken op de website van de rijksoverheid.

Contactpersoon

Neem bij coronagerelateerde vragen contact op met Erwin Hudepohl (afdelingsleider) via 06 38 12 14 39 of e.hudepohl@veluwseonderwijsgroep.nl

Gezondheidsklachten

De meest voorkomende coronaklachten zijn:

• Verkoudheidsklachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn.
  • (licht) hoesten.
  • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).
  • Kortademigheid/benauwdheid.
  • Verhoging óf koorts boven de 38 graden.

Heeft uw zoon of dochter een van deze klachten? Houd uw kind dan thuis en laat uw kind testen bij de GGD.

14 oktober 2020

Vandaag is het coronavirus aangetoond bij een leerling van onze school. Gelukkig gaat het met de leerling naar omstandigheden goed. De GGD heeft aangegeven dat er op dit moment geen maatregelen nodig zijn op school. Omdat de betreffende leerling  niet met klachten op school is geweest, is de kans op besmetting van uw kind erg klein. De school blijft open en leerlingen kunnen gewoon naar school komen.

Informatie met betrekking tot de vakantie:

• Iedereen die op vakantie wil naar het buitenland, wordt geadviseerd om eerst het reisadvies voor dat land te controleren op nederlandwereldwijd.nl. Het wordt afgeraden om naar ‘oranje landen’ te gaan en voor ‘rode landen’ geldt een negatief reisadvies. Wie toch terugkomt uit een oranje of rood land wordt dringend geadviseerd 14 dagen in quarantaine te gaan.
  • Ouders, docenten en kinderen boven de 12 jaar moeten na een vakantie in een oranje of rood land 14 dagen thuisblijven. Zij mogen dan niet op school komen. Bij kinderen tot en met 12 jaar speelt besmetting met COVID-19 nauwelijks een rol. Zij mogen dus wel naar school.
  • Quarantaine na een vakantie in oranje of rode landen is geen geldige reden voor verzuim van leerlingen. Wij zijn in dat geval verplicht om de leerplichtambtenaar in te schakelen.