Home > Schoolgids > Informatie voor ouders > Aanmelden van leerlingen

Aanmelden van leerlingen

Wanneer de leerling een school in het voortgezet onderwijs heeft gekozen, gaat de aanmelding meestal via de leerkracht van groep 8. Deze verzamelt alle formulieren en stuurt ze naar de desbetreffende school. Naast het aanmeldformulier ontvangen wij ook het advies van de basisschool. De leerkracht van groep 8 kent de leerlingen goed daarom vinden wij dit advies erg belangrijk. Dit schooladvies is wettelijk bindend.

In mei volgt dan een officieel bericht over de aanmelding. Dit ontvangt de leerling rechtstreeks van onze school en niet via de basisschool. Uiteraard krijgt de basisschool ook bericht over de aanmelding.

De aanmeldformulieren worden via de basisschool verspreid, maar is ook te downloaden via onderstaande link:

AVOO Aanmeldformulier 2019-2020

Na jouw aanmelding en de bespreking in de toelatingscommissie krijg je bericht of je bent toegelaten op het Gymnasium Apeldoorn. Nog vóór de zomervakantie ontmoeten we jou en je ouders/verzorgers graag op de kennismakingsochtend voor nieuwe eersteklassers, op zaterdag 29 juni 2019 van 10.00 uur tot 12.15 uur.

Vragen?

Als je vragen hebt, kunnen jij en je ouders altijd contact opnemen. Dit kan via 055 -521 30 24, je kunt vragen naar de afdelingsleider klas 1 en 2, de heer Erwin Hudepohl.