Home > Schoolgids > Ondersteuning voor onze leerlingen > Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)

dinsdag 7 juli 2020

Opgroeien in Apeldoorn is leuk, veilig en gezond!
In Apeldoorn is er passende hulp, ondersteuning en zorg voor elk kind. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is er voor jeugdigen én ouders.

Vragen over gezondheid, opgroeien en opvoeden
De jeugdarts en jeugdverpleegkundige werken vanuit het CJG en komen regelmatig op de school. De jeugdverpleegkundige nodigt jou (uw kind) in leerjaar 2 uit voor een gezondheidsonderzoek op school. De school kan vertellen wanneer de jeugdverpleegkundige of jeugdarts op andere momenten aanwezig is op school.

Het CJG bij jou in de buurt
In Apeldoorn zijn vier Centra voor Jeugd en Gezin waar jeugdigen en ouders terecht kunnen met vragen over gezondheid, opvoeden en opgroeien. Zo is er altijd eentje in de buurt. Jeugdigen en ouders kunnen er binnenlopen voor vragen en informatie. De professionals die in het CJG werken bieden hulp op maat of helpen bij het zoeken naar de juiste instanties die verder kunnen helpen.

De gezondheid van uw kind volgen
Het CJG volgt de groei en ontwikkeling van ieder kind in Apeldoorn. Vanaf de geboorte ben je (uw kind) op het consultatiebureau geweest bij de jeugdverpleegkundige en jeugdarts. Ook op de basisschool zagen jullie regelmatig de jeugdverpleegkundige.

Op de middelbare school biedt het CJG in schooljaar 2 een gezondheidsonderzoek aan. Daarvoor krijg je (uw kind) een uitnodiging thuisgestuurd en vragen we om thuis alvast een digitale vragenlijst in te vullen. De vragen gaan over gezondheid en welzijn. Tijdens het invullen worden ook informatie en tips gegeven. De jeugdverpleegkundige ziet jou (uw kind) op school. De ouder hoeft daar niet bij aanwezig te zijn. Tijdens de afspraak meten en wegen we jou (uw kind). De jeugdverpleegkundige bespreekt samen de vragenlijst en we praten over de (lichamelijke) veranderingen en andere belangrijke zaken in het leven van jou (uw kind), in deze periode. Mocht het gezondheidsonderzoek daar aanleiding toe geven dan zal de jeugdverpleegkundige (met toestemming van uw kind) contact met ouder(s) opnemen.

Kernteam
Maakt u of de mentor van uw kind zich zorgen over uw kind? Vraag dan gerust via de zorgcoördinator van school advies aan het kernteam. In dit kernteam zitten verschillende professionals. Zij kijken op een aantal verschillende vlakken met u/ uw kind mee. Samen kunnen jullie bespreken en bekijken wat er eventueel nodig is aan advies, hulp, ondersteuning of zorg.

Contact met het CJG?
info@cjgapeldoorn.nl
(055) 357 88 75 (dagelijks van 8.30 – 17.00 uur)
www.cjgapeldoorn.nl