Home > Schoolgids > Onze school > Gezonde school

Gezonde school

Onze school heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!
Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.
Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat “Roken, alcohol en drugspreventie”.
Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op http://www.gezondeschool.nl/.

Wij vinden gezonde voeding belangrijk voor onze leerlingen. Onze kantine heeft daarom een gevarieerd aanbod van gezonde dingen. Denk daarbij aan brood- en zuivelproducten en gezonde snacks. Uiteraard is het ook altijd lekker een keer iets ongezonds te eten, maar wel met mate. Onze kantine voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum, de Richtlijnen Gezondere Kantines.

Dankzij de ouderraad is er een watertappunt in de aula zodat je altijd fris kraanwater kunt tappen. Ook onze cateraar van school staat er volledig achter om het aanbod gevarieerd en gezond te houden. Wij hebben de zilveren schaal van de Gezonde Schoolkantine. Jaarlijks wordt er een scan van het aanbod in de kantine en in de automaten gemaakt en worden de bevindingen gerapporteerd aan de schoolleiding.

  • Olympiadeschool_Gymnasium Apeldoorn
  • reabordjesA4-5-2018.indd
  • Gymnasium Apeldoorn 2016-2017
  • Prep centre logo_CMYK
  • Gezonde school