Home > Verhaal > De mediatheek in tijden van Corona

De mediatheek in tijden van Corona

De mediatheek staat of valt bij de aanwezigheid van leerlingen. Zij bepalen het gezicht van deze ruimte op het Gymnasium Apeldoorn. Samen werken, samen studeren, samen opdrachten doen of gewoon alleen maar samen zijn. Het woord samen wordt misschien wel het hardst geraakt in deze crisis.

Daarom doen we ook in de mediatheek ons best om een digitaal alternatief te bieden.

De leerlingen hebben al informatie gekregen hoe ze d.m.v. Ebooks kunnen voorzien in hun literatuurbehoefte. Ook de contactgegevens van beide mediathecarissen zijn bekend, zodat ook aanvullende vragen gesteld kunnen worden.

In de mediatheek gebruiken we onze tijd nu om een goede inventarisatie te maken van de collectie. Op die manier kunnen we optimaal gebruik maken van de donatie van de Ouderraad om die collectie te moderniseren.

Uiteindelijk hopen we zo snel mogelijk weer samen ons werk te kunnen doen.