Home > Verhaal > Rome reis 2019

Rome reis 2019

Sinds de eerste klas keken we er al naar uit en ein-de-lijk was het zover, de reis waar iedereen het over heeft!
Met de hele 5e jaarlaag en 10 docenten stapten we vrijdagnacht om 02:30 de bus in richting het vliegveld. Na een 2 uur lange vlucht (die heel snel voorbijging) waren we er dan, Rome. Een week lang Rome onveilig maken! De week vloog voorbij, van wandelen, tot kerken bezoeken, pizza’s eten en nog meer wandelen. Ondanks de paar blaren was het hartstikke leuk!

Elke dag gingen we op pad, we hadden drukke dagprogramma’s! De meeste dagen moesten we vroeg uit de veren, om 8 uur al voor het hotel klaarstaan. De eerste dag deden we een kerkenrondje. Dit klinkt misschien een beetje saai, maar de kerken zijn echt heel erg mooi, we waren erg onder de indruk! Een andere dag gingen we naar Vaticaanstad, waar we op de Sint-Pieter zijn geweest met een prachtig uitzicht en waar we de paus in het echt hebben gezien. Ook gingen we een dagje naar Pompeï, het was erg ver rijden met de bus, maar het was heel bijzonder om een stad zo te zien. We zouden eigenlijk de Vesuvius opgaan, maar helaas hadden we die dag slecht weer en was het afgesloten (verder was het weer best goed!). Ook hebben we veel musea bezocht.

Natuurlijk hadden we na het dagprogramma ook nog wat vrije tijd. Met de metrokaart, die we hadden gekregen, konden we de hele stad ontdekken. Van tevoren gaven we een groepje op met wie we gingen avondeten en de rest van de avond was je vrij. Zo hebben we een keer na het eten gepoold en zijn we een keer naar het Colosseum ‘by night’ geweest. Twee keer hebben we met de hele groep gegeten. De andere keren zochten we zelf een restaurantje uit.

Wat we het leukste vonden? Dat was de dag dat we een keuzeprogramma hadden. We hadden een stuk of 7 opties waar we die dag heen konden, dus iedereen kon zelf kiezen wat hij/zij leuk vond om te doen. Wij kozen voor Cinecittà: de grootste filmstudio’s van Europa! Samen met mevrouw Uil zagen we hoe films werden opgenomen, hoe de sets eruitzagen en hoe het decor werd gemaakt. Dit was zo gaaf om te zien!!

Hierbij nog wat wist je datjes over de Rome reis:
Wist je dat… (De sappige roddels uit Rome)

• …wij gemiddeld rond de 20 km per dag liepen? Goede schoenen zijn dus zeker aan te raden.
• …de docenten het heel belangrijk vinden dat je op tijd weer terug in het hotel bent? Ons advies is: houd je aan de eindtijd!
• …er op dingen uit het raam gooien een hele hoge boete staat in Italië? Geen gekke dingen doen dus!
• …Leonardo DiCaprio een film heeft opgenomen in Cinecittà?
• …de docenten soms wel hele aparte bijnamen krijgen in Rome, bijvoorbeeld tante Teel (mevrouw Uil) en papa Krallie (meneer Kral)?
• …het verboden is om op de rand van de Trevifontein te zitten? Ben je moe van al het lopen? Zoek een bankje verderop!
• … Al met al, het was een superleuke en leerzame week!

Groetjes,
Lianne Saakes (klas 5B) en Sannah Schep (klas 5D)