Home > Verhaal > Kennismakingsdagen in Beekbergen

Kennismakingsdagen in Beekbergen

Meike Nijhuis komt uit Twello vertelt ze terwijl haar vriendinnen Isabel Laning en Sacha Capel naast haar staan. Hoewel ze niet bij elkaar op de basisschool hebben gezeten kenden ze elkaar voor het kennismakingskamp al behoorlijk goed. “We fietsen samen naar school – dat is ongeveer tien kilometer. Dus tijd genoeg om te kletsen en elkaar te leren kennen.”
Maar je vriendenkring wordt  wel snel groter op het kennismakingskamp, toch Isabel Laning? “Dat klopt. Je raakt bevriend met kinderen die je hiervoor niet kende, bijvoorbeeld omdat zij ook weer met andere kinderen fietsen.  Maar het klikt heel snel, waarschijnlijk omdat we allemaal wel een beetje hetzelfde niveau, dezelfde interesses hebben.”
Zo makkelijk gaat het vrienden maken dus? “Zeker”, zegt Sacha Capel. “Ook op school. De eerste dag was het nog een beetje zoeken. Maar de tweede dag maakten we al grapjes alsof we elkaar al heel lang kenden. En nu slapen we met zijn allen in een tent. Dan  leer je elkaar wel goed kennen.”