Home > Verhaal > Leren op afstand

Leren op afstand

De situatie waarin we zitten is heel apart, je kan zelf inplannen wanneer je aan je huiswerk gaat en wanneer je lekker een aflevering van je favoriete serie gaat kijken. Stiekem vind ik dat best lastig, daarom heb ik met behulp van mijn ouders een dagschema gemaakt en toch maar mijn agenda opengeslagen. Het contact tussen leerling en docent was altijd al belangrijk, maar nu nog belangrijker dan ooit. Ik ben daarom ook zeker te spreken over de docenten die zich zo actief mogelijk inzetten om al onze vragen te beantwoorden. Dit is ook zeker te merken want binnen twintig minuten heb ik alweer een reactie binnen en kan ik door met mijn werk. Dit leren op afstand heeft ook zo z’n voordelen en nadelen: het kan op je eigen tempo en je kan je makkelijk afsluiten van de achtergrondruis die je klasgenoten normaliter zouden maken, maar ik moest toch zeker wel wennen aan de hoeveelheid concentratie die er nodig is om aan het werk te blijven als er geen docent is om je aan het werk te zetten en de snoeppot beneden te laten staan. Soms voelen de huiswerk opdrachten eerder als bezigheidstherapie dan nuttig, maar hé, heb ik wel wat te doen!