Home > Verhaal > Lin Stienstra (klas 2b)

Lin Stienstra (klas 2b)

Lin Stienstra zit nu in klas 3d. Eerst koos ze voor  een ‘gewone’ vwo-school. Pas na de kerstvakantie van de eerste klas ging ze naar het Gymnasium Apeldoorn. Dat betekende dus een halfjaartje Latijn bijspijkeren. “Het waren flink wat uurtjes die ik moest inhalen. Maar als je zo’n overstap wil maken, moet je er ook wat voor over hebben. Veel credits gaan daarbij naar Ter Horst, mijn docent. Doordat we een-op-een hebben gewerkt, zit de basis er bij mij misschien wel nog beter in.” En nu je in de derde zit, geen spijt van je keuze? “Nee, helemaal niet.  Ik vind het leuk om Latijn en Grieks te leren. Je krijgt een soort basisinformatie over talen die we nu nog steeds spreken, zoals Duits en Frans. Heel veel woorden uit die talen herken je terug in de klassieke talen. Ook is het wel exclusief. Je leert iets wat anderen niet kunnen. Grieks schrijven bijvoorbeeld. Dat zijn heel andere letters.”