Home > Verhaal > Mens erger je niet!

Mens erger je niet!

Een paar weekjes terug hebben wij onze voorstelling gehad voor het eindexamen drama. Het stuk wat wij hebben opgevoerd, ‘Mens, erger je niet!’, hebben wij zelf gemaakt.

Het begon allemaal aan het begin van het schooljaar, met een ideetje over een familie. We dachten eerst aan een soort moordmysterie maar dat bleek al snel een beetje te veel. Over een ding waren we het eens: het moest realistisch zijn, mensen mee nemen, zich erin laten herkennen.

We dachten na over de standaard typetjes in een familie, zoals de lollige oom, de ruziënde zusjes en de vergeetachtige grootouders. De zinnetjes als “Hoe is het met school?” en natuurlijk “laten we het gezellig houden”. We begonnen met veel improvisatiesessies. Opschrijven wat er wel goed ging, en wat niet. Er werden commissies gemaakt voor decor, kostuums, kaartverkoop/promotie en licht/techniek. Stukje bij beetje kregen we een duidelijkere lijn in het verhaal, scenes, karakters.

We kregen uiteraard wel hulp, van onze docenten. Zo hebben wij dit jaar met 3 regisseurs mogen werken, die allemaal een stukje bijdroegen aan het stuk. Door de wisseling van docenten hebben we echter ook heel veel zelf moeten doen. We hebben zelf een lichtplan gemaakt, een decorplan, de kaartverkoop geregeld en uiteraard het stuk geschreven.

Het was een hele ervaring. Om met een groep leeftijdsgenoten zo iets groots helemaal vanaf het begin op te bouwen. Je krijgt een hele hechte band met de groep, hoewel je elkaar af en toe ook wel de keet uit zou willen trappen 😉. Al met al zijn we wel dichter bij elkaar gekomen en zijn we erg blij met het eindresultaat. Het was absoluut de kers op onze drama-lessen.