Home > Verhaal > Omdat het kan, en omdat het moet

Omdat het kan, en omdat het moet

Ook het onderwijs ondersteunend personeel past zich aan de nieuwe situatie aan.

• De claviger (conciërge) geeft aan dat het natuurlijk erg rustig is maar daarmee ook onwerkelijk. ‘Je mist de kinderen en de levendigheid die  er normaal in een school altijd wel is. Natuurlijk heb je nu wel extra tijd om allemaal klusjes te doen.’
  • De leerlingenadministratie gaat zich volop buigen over de effecten die de beslissing dat de centrale eindexamens dit jaar niet door gaan met zich meebrengt.
  • Het secretariaat benadrukt het gemak van Office 365 waardoor we via Teams kunnen vergaderen en elkaar ook ‘in de ogen kunnen kijken’. Het is wel even zoeken naar een goeie balans om effectief en efficiënt te kunnen thuiswerken of om toch op school meer hardware en digitale tools tot onze beschikking te hebben.
  • De roostermaker stelt aan de hand van de (bijna dagelijkse) dagelijkse updates veelvuldig nieuwe roosters op. Niet alleen voor online lessen, vragenuurtjes en andere contactmomenten, maar ook voor schoolexamen toetsen, die vervolgens naar voortschrijdend inzicht worden uitgesteld.