Home > Verhaal > Op de vleugels van Minerva: Capita Selecta

Op de vleugels van Minerva: Capita Selecta

Luna Vuursteen, leerling klas 6, over het geven van de caput Bachata (dat spreek je uit als baahtjaataa):
“Bachata is een Zuid-Amerikaanse dans, een salsa-achtige dans. Ik zit zelf al een aantal jaar op salsa- en bachatales. Het idee om een caput hierover te geven ontstond als vervanging voor de gymles. Ik heb last van hypermobiliteit en door de caput heb ik toch iets gedaan wat met bewegen te maken heeft. Het geven van een caput over bachata is heel anders dan wanneer ikzelf dans. Dan hoef ik me alleen te concentreren op het vrouwelijke gedeelte. Nu moest ik eerst de mannenrol aanleren om vervolgens beide rollen te kunnen overbrengen. Dat viel niet altijd mee!”

Sophie van den Brink
over het volgen van de caput Bachata. “Je kon kiezen uit een hele lijst met onderwerpen, maar bachata kende ik niet. Dus toen heb ik het opgezocht op internet. Bachata bleek een sprankelende en vrolijke dans te zijn. Dit sprak mij erg aan. Ik dans namelijk ook in mijn vrije tijd. Dus toen dacht ik: dan ga ik een keer een andere dans proberen. Ik vond bachata heel erg leuk. Allereerst om les te krijgen van een andere leerling. Maar ook omdat je tijdens de danslessen even lekker uit je hoofd bent. En de muziek is opzwepend, je wordt er heel vrolijk van.”