Home > Verhaal > Roelke Westendorp (klas 4d)

Roelke Westendorp (klas 4d)

Roelke Westendorp zit in de bovenbouw, in klas 4d om precies te zijn. In de derde klas mag je de keuze maken om een van de klassieke talen te laten vallen. Roelke heeft ervoor gekozen om in Grieks examen te doen. “Of het leren van een klassieke taal nuttig is? Dat vind ik wel, ja. Grieks en Latijn hebben een heel andere zinsopbouw. Woorden staan op andere plekken dan in het Nederlands en je hebt te maken met naamvallen. Als je een stukje vertaalt, moet je het steeds teruglezen om te zien of het nog wel klopt. Daar krijg je een heel goed taalinzicht door. Je wet hoe je een tekst kritisch moet bekijken. En dat is nuttig voor eigenlijk alle andere vakken.” Maakt het daarbij uit of je Grieks of Latijn doet? “Dat weet ik eigenlijk niet. Grieks heeft wel een ander schrift; daardoor moet je nog beter kijken.”