Home > Verhaal > School in tijden van Corona

School in tijden van Corona

Hoi,

Ik ben Willemien en ik zit in de derde klas van (natuurlijk) het Gymnasium Apeldoorn.

Nou is mij gevraagd om een stukje te schrijven over hoe het nou is om thuis te leren en werken, door de uitbraak van het coronavirus. Dus dat zal ik nu dan ook maar doen. 😊

Ten eerste hoe je nou op afstand nog steeds voor school kan werken. Dat is eigenlijk heel snel op gang gekomen, door middel van It’s Learning. Daar staat nu voor elk vak op wat je elke week af moet hebben, en soms moet je daarvoor ook opdrachten inleveren voor een bepaalde deadline. Natuurlijk was dat wel even wennen, maar als je het een beetje handig inplant hou je gelukkig ook wel vrije tijd over.

Voor mij gaat dat best aardig, hoewel het dus nog wel een beetje wennen is. Het is fijn dat je nu zelf kan inplannen wanneer je wat doet, hoewel je je ook wel een beetje aan het normale rooster moet houden.

Tijdens de uren waarin je normaal een vak op school zou volgen, zijn soms namelijk docenten aanwezig op It’s Learning, waar aan je dan eventuele vragen kunt stellen. Dat werkt op zich best goed, en je kan ook nog altijd mailen. Natuurlijk is het wel anders dan in de klas, maar voor mij is dit een goede (en gelukkig ook tijdelijke) oplossing.

Verder kan ik ook altijd vragen aan mijn ouders stellen; mijn moeder is vooral handig in de talen en mijn vader meer in de abstracte vakken. Een handige verdeling dus.

Natuurlijk is het best moeilijk om de balans te vinden tussen gewoon het normale leven door te laten gaan (voor zover dat nu kan), en ook goed voor jezelf te zorgen. Want ik denk dat iedereen wel een beetje van slag is, en dat is ook normaal.

Probeer dus vooral om ook gewoon wat vrije tijd te nemen, hoewel je school natuurlijk niet helemaal kan verwaarlozen.

Nou, dat was het wel zo’n beetje. Zorg goed voor jezelf (en anderen natuurlijk) en probeer ook nog een beetje te genieten van deze “corona-vakantie”.

Groetjes Willemien Versteeg, 3B