Home > Verhaal > Uitwisseling Nantes

Uitwisseling Nantes

Vorige week zijn wij op uitwisseling naar Nantes geweest. We moesten 12  uur lang in de bus, van te voren dacht ik dat het echt verschrikkelijk zou zijn, maar de tijd vloog echt voorbij, zelfs de busreis was al leuk! Van te voren kregen we te horen met wie we werden gematcht, dus konden we al contact zoeken via insta. Mijn maatje herkende me meteen gaf me 2 kussen, ik voelde me meteen welkom.
De eerste dag gingen we naar school. Alles is zo anders op een Franse school, echt super leuk om een keer mee te maken! We aten warm tussen de middag op school in de cafetaria en hadden pauze van anderhalf uur. Dat is toch wel iets totaal anders dan hier.

Een selfie van de speurtocht door Nantes

De volgende dag gingen we Nantes ontdekken met een speurtocht. We moesten selfies maken op de bekendste plekken in Nantes, echt een leuke opdracht! Verder hadden we nog wat vrije tijd en gingen we met een hele grote groep wat drinken. Het klikte zo goed tussen iedereen!

Bij de Mont Saint Michel, zo mooi!

Op dag 3 gingen we verschillende activiteiten doen , naar een schattig vissersdorpje, naar het planetarium en met een boot. Daarna met de hele groep pizza eten en toen iedereen op exploderen stond ging de helft ice-skaten en de andere helft shoppen.

Die dag erna kwam toch wel het hoogtepunt van de reis. We gingen naar Mont Saint Michel! Een heel eind rijden, maar het was zo mooi. Het was net een sprookje. Binnenin kregen we vrije tijd, we hebben veel rondgelopen en op een prachtig plekje gepicknickt. Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel trap gelopen.
De terug weg naar Nantes zal ik nooit meer vergeten. Misschien wist je wel dat Fransen van zingen houden, maar Nederlanders kunnen er ook wat van. We zetten liedjes op die iedereen mee kon zingen (van de Nederlanders dan) en gingen super hard door de Fransen heen zingen. Zij gingen ook nog een tandje harder zingen en het werd zo’n grote battle. Ik vind dat wij hebben gewonnen maar ik denk dat de Fransen daar een beetje anders over denken…

bovenop de hoge toren, met super mooi uitzicht

En dan de laatste ‘schooldag’ alweer. S’ochtends hadden we nog 1 les en daarna weer zo’n uitgebreide lunch op school. In de middag kregen we shopping time en gingen we nog bovenop een heeeele hoge toren.

Zaterdag hadden we geen programma. Dus: uitslapen !!!! Ook gingen we lasergamen met een grote groep van de uitwisseling. Nu hadden de Fransen wel echt gewonnen. En dat was de laatste dag alweer. Maar ik wilde nog helemaal niet naar huis….

De laatste dag super vroeg op en afscheid nemen van mijn lieve familie en mijn super goede nieuwe vriendin. Ik ga ze zoooooo missen! Gelukkig komen de Fransen in maart naar Nederland, daar heb ik nu al zin in! Kortom, de week was echt geweldig en veel te kort, ik had nog heel wat langer willen blijven!