Home > Verhaal > Videolessen

Videolessen

Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat het mij zou lukken om ooit digitale videolessen te geven….
Reeds 37 jaar voor de klas en nog altijd verheug ik mij op het contact met de leerlingen als ik ’s morgens naar school ga.
Of eigenlijk ging….. Want opeens mocht dat niet meer en werd er van ons als docenten verwacht dat we “Eduteams’ gingen aanmaken en aan “Video-vergaderingen’ gingen deelnemen.
Toen ik op die dag ook nog hoorde dat er een paar evenementen waren afgelast waar ik mij enorm op had verheugd, zonk mij de moed in de schoenen.
En toen waren daar mijn (jonge) sectiegenoten en mijn teamleider, die mij uiterst geduldig op weg hielpen in de digitale wereld.
Wat een opluchting dat dit alles zomaar bleek te werken!
Inmiddels is het al bijna ‘normaal’ en geniet ik van de leerlingen die mijn uitleg blijken te snappen (adverbs vs adjectives in class 1) en allen ‘gewoon’ op tijd in de les aanwezig zijn!
Gelukkig krijgen wij het vertrouwen van onze schoolleiding en kunnen bv. het tempo in de lessen aanpassen.
Beter de stof goed begrepen, dan het eind van het boek halen.
En het lijkt er zelfs op dat we, ondanks deze noodzakelijke aanpassingen, best wel eens tot en met het laatste hoofdstuk kunnen komen….
We shall see.
In ieder geval hulde aan de leerlingen, die absoluut meewerken en zien dat de docenten ook hun uiterste best doen!

Groetjes,
Carien Admiraal