Home > Wiki > Activiteiten en reizen

Activiteiten en reizen

Op het Gymnasium bestaat een goede culturele traditie. We wijzen leerlingen regelmatig op voorstellingen in de Apeldoornse schouwburg Orpheus. Ook is een gezamenlijk bezoek mogelijk. Verder vormt filmbezoek een deel van de jaarlijkse activiteiten. Soms halen we voorstellingen in school. Zo krijgt iedere klas per jaar minimaal twee culturele activiteiten aangeboden. Daarnaast is er een muziek- en/of dansprogramma. Zelf cultureel actief zijn is ook elk jaar een flink aantal leerlingen gegund, o.a. omdat de docent muziek/drama elk jaar weer de zorg voor een toneel- of musicalproductie op zich neemt!

En dat niet alleen…

Wij hanteren het uitgangspunt dat het voor leerlingen een nuttige ervaring is om met mensen en instanties buiten school kennis te maken.
Zo nemen leerlingen uit de 4e en 5e klassen deel aan het Model European Parliament in Arnhem, Den Haag en soms zelfs in een stad in het buitenland. Een week lang debatteren zij over actuele Europese problemen, de leerlingen doen ervaringen op op het gebied van organiseren, spreken, politiek en samenwerken.

Leerlingen kunnen deelnemen aan universitaire wetenschapsdagen en masterclasses. Er zijn samenwerkingsprojecten met de universiteit van Wageningen en Leiden. Diverse vakken organiseren deelname van de leerlingen aan landelijke wedstrijden. Zo kunnen leerlingen bijvoorbeeld meedoen aan de Kangoeroewedstrijd bij wiskunde en aan het intergymnasiaal debattoernooi.

tulplogoOlympiadeschool
Onze school is een Olympiadeschool. Dit betekent dat wij als school de verplichting zijn aangegaan om de deelname aan Olympiades in te bedden in ons lesprogramma bij de vakken biologie, aardrijkskunde, wiskunde en natuur- en scheikunde.
Wij vinden dit belangrijk, omdat wij het uitdagen van onze leerlingen hoog in het vaandel hebben staan. Olympiades zijn wedstrijden die leerlingen de kans bieden om hun talenten (verder) te ontwikkelen. Tijdens Olympiades kan een leerling zich meten met de besten van het land en voor sommige leerlingen betekent het zelfs dat ze door kunnen naar internationale Olympiades.

 

Buitenlandreizen
De school organiseert excursies, museumbezoek en een- of meerdaagse buitenschoolse activiteiten onder leiding van docenten.
De leerlingen in klas 1 hebben de mogelijkheid om drie dagen naar Cambridge te gaan. In klas 2 maken de leerlingen kennis met de klassieke cultuur in Xanten. In klas 3 kan een aantal leerlingen deelnemen aan een uitwisseling met Sint Petersburg (Rusland) of met Brive (Frankrijk). Klas 4 leerlingen met Duits in hun profiel gaan naar een Duitse stad. En uiteraard gaan alle vijfdeklassers naar Rome en kan een aantal leerlingen in klas 5 deelnemen aan een uitwisseling met Burlington (Canada).

Reisdocumenten voor buitenlandexcursies
Voor deze excursies is het van belang dat elke leerling een eigen Nederlandse id-kaart of Nederlands paspoort heeft. Soms is er ook een visum nodig. De school zal uiteraard de leerlingen en de ouders zo zorgvuldig mogelijk informeren over de verplichte documenten. Het blijft uiteindelijk altijd de verantwoordelijkheid van de ouders om er voor te zorgen dat alles in orde is.

  • OlympiadeSchool Gymnasium Apeldoorn
  • reanimatie
  • cambridge-english-logo
  • Gymnasium Apeldoorn 2016-2017
  • Gezonde school