Home > Wiki > Kom Verder op Gymnasium Apeldoorn

Kom Verder op Gymnasium Apeldoorn

Op onze school is er ruimte voor leerlingen en docenten die ergens voor staan, die een stap verder willen komen. Er is ruimte voor passie in plaats van onverschilligheid. Interesse in plaats van oppervlakkigheid. Ontdekken en onderzoeken in plaats van afwachten tot iemand vertelt hoe het moet. Authentiek en oprecht in plaats van gemiddeld en voorspelbaar. Communiceren in plaats van vertellen. Respect in plaats van autoriteit. En verbonden in plaats van alleen. We willen samen verder kijken en grenzen verleggen. Op onze school gaan gymnasiale vorming, academische voorbereiding, internationale oriëntatie en het ontwikkelen van een brede blik op de wereld op ons heen, hand in hand.

Ons Gymnasium is een school waar een leerling onderzoekt, ontdekt, leert en een mening vormt (en ook weer leert om een mening los te laten). Leerlingen gaan bij ons hun grenzen verkennen en vastleggen door een breed vakkenaanbod met daarbinnen en daarbuiten ruimte voor initiatief en talent.
Als een leerling start op het Gymnasium, dan betekent dat vaak dat die leerling extra uitdaging nodig heeft. Onze leerlingen zijn slim en leergierig. Het onderwijs op onze school heeft een hoog niveau, de leerlingen worden uitgedaagd. We zetten bovendien grote stappen op het gebied van onderwijsontwikkeling. Ons onderwijs sluit steeds beter aan bij de eisen die onze huidige maatschappij stelt aan jonge mensen. We houden rekening met de verschillen tussen leerlingen en we maken daarbij gebruik van ICT-ondersteuning als dat nodig is.

Naast het reguliere vakkenaanbod, bieden wij ook de klassieke talen Latijn en Grieks, Cambridge English en filosofie aan en hebben we een sterk bèta-profiel. We leren bij alle vakken aan onze leerlingen een basishouding van verwondering en nieuwsgierigheid, deze basishouding komt bij elk vak en elke opleiding van pas.

  • OlympiadeSchool Gymnasium Apeldoorn
  • reanimatie
  • cambridge-english-logo
  • Gymnasium Apeldoorn 2016-2017
  • Gezonde school