Home > Wiki > Mediatheek

Mediatheek

De mediatheek bevindt zich in het witte gebouw, ‘de suikerklont’. De mediatheek is dagelijks geopend van 9.00 – 15.30 uur, en wordt beheerd door de mediathecaris, Anne Korstanje. Zij wordt geholpen door een twintigtal vrijwilligers, enthousiaste ouders, die de leerling met raad en daad bijstaan. De schoolmediatheek heeft verschillende functies: leerlingen kunnen er boeken lenen, naar informatie zoeken, zelfstandig studeren of gezamenlijk werken aan een praktische opdracht. Ook kunnen leerlingen ondersteuning krijgen bij het zoeken en vinden van informatie.

De collectie van de mediatheek bestaat uit naslagwerken, zoals encyclopedieën en woordenboeken, literatuur in het Nederlands, Frans, Engels en Duits, informatieve boeken, tijdschriften en natuurlijk computers met internetverbinding.
De collectie is opgenomen in de Aurapubliekscatalogus, die ook via internet thuis is te raadplegen. Leerlingen kunnen thuis boeken reserveren en eventueel verlengen. De mediatheek beschikt ook over een aantal digitale abonnementen, zoals: de Krantenbank, Literom en Uittrekselbank. Deze links zijn alleen op de schoolcomputers te raadplegen. De leerlingen krijgen allemaal een school e-mailadres en krijgen beschikking over een inlognummer en wachtwoord, zodat zij gebruik kunnen maken van een eigen account op de computers. De collectie wordt voortdurend actueel gehouden met behulp van (een deel van) de ouderbijdrage. In de eerste klas krijgen de leerlingen een rondleiding door de mediatheek en instructie op het gebied van ‘zoeken en vinden’. Ook in de hogere klassen worden er regelmatig instructielessen gegeven.

  • OlympiadeSchool Gymnasium Apeldoorn
  • reanimatie
  • cambridge-english-logo
  • Gymnasium Apeldoorn 2016-2017
  • Gezonde school