Hoe is het in Kaltsjoisland?

Ons motto spreekt van een reis waarbij de mens wijsheid vindt en hier gelukkig van wordt. In de eerste klas worden de leerlingen uitgedaagd om hun kennis toe te passen in een nieuwe situatie voor het project Terra Nova. Ze ontwerpen een geheel nieuw land. Van dit land bestaat nog niets! Dat betekent dat de geschiedenis, het landschap, de politiek, maar bijvoorbeeld ook het klimaat bedacht moet worden. Uiteraard moet dit alles goed onderbouwd zijn met verschillende (zelf bedachte) bronnen.

Bovendien zijn zij aan de slag met vragen als: hoe ziet het land er uit? Hoe groot is het? Op welke schaal worden de kaarten van bijvoorbeeld het klimaat gemaakt? Hoe hoog is de berg in het land? En als het regent, welke invloed heeft dat op de waterstand? Zoals je ziet, nogal wat dingen om rekening mee te houden. En…misschien heb je het al wel ontdekt: verschillende vakken hebben hier mee te maken!

Jelle, Jesse, Judith & Sylvie: “We hadden heel erg veel ideeën over ons land. Daarom hebben we een website gemaakt. Hier kunnen we al onze fantasie kwijt. Ook al is dit project straks afgelopen, we kunnen hier nog altijd leuke dingen blijven posten. Onze website is www.kaltsjoisland.wixsite.com/mijnsite.”