Home > Nieuws > Model United Nations Conference (MUN)

Model United Nations Conference (MUN)

zaterdag 6 februari 2016

Aryama, klas 5, vertegenwoordigt Brazilië tijdens het Model United Nations Conference (MUN), op 6 februari jl. georganiseerd door het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt in Amersfoort. Op zo’n MUN zetten leerlingen hun eerste stappen in de wereld van de diplomatie. Ze simuleren een bijeenkomst van de verenigde Naties, met lobbyen, resoluties schrijven, debatteren en stemrondes zoals dat in de echte VN-commissies ook gebeurt. En dan ook nog eens de hele dag in het Engels. Daarbij behartigen de leerlingen de belangen van de verschillende landen die bij de Verenigde Naties zijn aangesloten. Op deze manier proberen de leerlingen wereldwijde problemen op te lossen, zoals omgang met Ebola, gebruik van Drones, rechten voor vrouwen en jongeren.