Over de aanmelding en toelating van leerlingen

Het grote moment is daar: de keuze voor een school in het voortgezet onderwijs is gemaakt. De leerling meldt zichzelf aan bij de school via het aanmeldformulier. Dit gebeurt uiterlijk op 7 maart. Naast de aanmelding van de leerling ontvangen wij ook het advies van de basisschool. De leerkracht van groep 8 kent de leerlingen goed, daarom vinden wij dit advies erg belangrijk. Dit schooladvies is wettelijk bindend.

Half april volgt dan een officieel bericht of een leerling is toegelaten als nieuwe leerling van het Gymnasium Apeldoorn. Dit bericht ontvangt de leerling rechtstreeks van ons, dus niet via de basisschool. Uiteraard krijgt de basisschool ook bericht over de toelating.

Download hier het aanmeldingsformulier of vraag een exemplaar via de basisschool.