De beste ervaring om de school écht te leren kennen!
Voor leerlingen in groep 8 die benieuwd zijn naar onze school organiseren we pluslessen op drie woensdagmiddagen in de DOE-maand november. Tijdens de doe-middag laten we je graag kennismaken met ons gymnasiumonderwijs en ontdek je wat Geo Future School betekent. Je ervaart hoe een schooldag op het Gymnasium eruitziet. Niet alleen in de les, maar ook om bijvoorbeeld van lokaal naar lokaal te gaan.
Wanneer?
Woensdag 13 november 2024
Woensdag 20 november 2024
Woensdag 27 november 2024
Wat gaan we doen op de DOE-middag pluslessen?
Elke DOE-middag kun je kiezen uit drie verschillende programma’s:
- Programma 1: een combinatie van Latijn en het project ‘Maak jouw school duurzamer’
- Programma 2: een combinatie van Science (Klein, kleiner, kleinst; de wereld achter ons dagelijks leven) en het project ‘Jouw toekomst, jouw wereld’
- Programma 3: een combinatie van Grieks en Science (Experimenten voor de “thuis-wetenschapper”)
In elk programma maak je kennis met het gymnasiumonderwijs en kom je meer te weten over onze Geo Future School projecten. Als je wilt kun je natuurlijk ook aan alle drie de programma’s meedoen op alle drie de woensdagmiddagen!
Alle DOE-middagen beginnen om 14.30 uur en duren tot 16.30 uur. Vanaf 14.15 uur ben je welkom in de aula, Kastanjelaan 17.
Als je ouders je komen brengen mogen ze mee naar binnen. Er staat een kopje koffie of thee klaar en als ze willen kunnen ze in de aula op je wachten.
Vanaf vrijdag 25 oktober, 12:00 uur kun je je opgeven voor de DOE-middagen. Je ontvangt dan een bevestiging per e-mail.
In het verslag hieronder lees je over één van de programma’s van de DOE-middagen vorig jaar.
Op verschillende woensdagmiddagen in november kwamen achtstegroepers naar het Gymnasium Apeldoorn om te proeven aan ons gymnasiale onderwijs. Een van de workshops ging over het concept Geo Future School (GFS). De basisvraag van de workshop was: Wat is jouw ecologische voetafdruk? In groepjes van twee of drie maakten ze een test op de website van het Wereld Natuur Fonds (WWF) en ontdekten ze hoeveel grondstoffen (aardes) nodig zijn om hun leefstijl voor elke mens op aarde te handhaven. Al pratend met elkaar kwamen we erachter dat “kleine dingen” al een impact op de aarde hebben en dat dat voor iedereen anders kan zijn. Aan het einde van de test bekeken we een overzicht van hoeveel aardes de gemiddelde Nederlander en wereldburger gebruikt. Toen bleek dat er grote verschillen in de wereld zijn. De leerlingen bedachten oplossingen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Bijvoorbeeld het licht uitdoen als je de kamer verlaat, iets minder vaak vlees eten, minder (lang) douchen, vaker fietsen naar de sport en zonnepanelen aanschaffen. We hebben het ook gehad over wat er nodig is om die doelen te kunnen behalen. Goed om daarover thuis het gesprek aan te gaan…. Het was een inspirerende middag! N. Woud (docent Gymnasium Apeldoorn) |
Inschrijven DOE-middagen
Lijkt het je wat? Je kunt je inschrijven vanaf vrijdag 25 oktober, 12:00 uur. Nog even geduld dus…