Zit jij in groep 8 en twijfel je nog over je schoolkeuze of weet je het al en heb je zin in een voorproefje? Kom naar de DOE-middag, speciaal voor groep 8 leerlingen, op woensdagmiddag 12, 19 en 26 november 2025.
Voor leerlingen in groep 8 die benieuwd zijn naar onze school organiseren we pluslessen op drie woensdagmiddagen in de DOE-maand november. Tijdens de doe-middag ervaar je hoe een schooldag op onze school eruitziet. Niet alleen in de les, maar bijvoorbeeld ook om van lokaal naar lokaal te gaan. Daar helpen we je bij, dus wees niet bang dat je de weg niet zult vinden. Kom naar onde DOE_middag en voel je alvast even ‘part of the family’. En je ouders? Die brengen en halen jou waarschijnlijk. Terwijl jij de plus-lessen volgt, drinken zij thee of koffie en krijgen ze van ons een mini-rondleiding door de school. Inschrijven voor de DOE-middagen is mogelijk vanaf maandag 3 november 9.00 op deze pagina.
Terugblik DOE-middagen 2024
Op de DOE-middagen in november 2024 waren er drie verschillende programma’s, elke doe-middag kon je er eentje kiezen:
- een combinatie van Latijn en het project ‘Maak jouw school duurzamer’
- een combinatie van Science (Klein, kleiner, kleinst; de wereld achter ons dagelijks leven) en het project ‘Jouw toekomst, jouw wereld’
- een combinatie van Grieks en Science (Experimenten voor de “thuis-wetenschapper”)
In elk programma kon je kennismaken met ons gymnasiumonderwijs én meer te weten te komen over onze Geo Future School projecten. Hieronder lees je er meer over.
Science

Groep 8 leerlingen die tijdens de DOE-middag kozen voor het SCIENCE programma mochten eerst een labjas aantrekken. Gelukkig hebben we die ook in maat XS. Na een veiligheidsinstructie mochten de leerlingen vier verschillende proefjes doen, die ze thuis kunnen herhalen. Aan het einde van de les gingen we er met een grote knal uit! De leerlingen mochten namelijk de statische ballon, die gebruikt wordt voor het scheiden van peper en zout, laten knallen. Allemaal tegelijk, dat is ook een veiligheidsmaatregel 😉. En de kinderen die niet van knallen houden, kunnen dan even uit het lokaal weggaan. De andere proefjes waren een koud kunstje; de kleur van kurkuma en een vlam doven zonder blazen.
Geo Future School
Op verschillende woensdagmiddagen in november kwamen achtstegroepers naar onze school. In de Geo Future School (GFS) workshop kregen de leerlingen de vraag: ‘Wat is jouw ecologische voetafdruk?’ In groepjes van twee of drie maakten ze een test op de website van het Wereld Natuur Fonds (WWF) en ontdekten ze hoeveel grondstoffen (aardes) nodig zijn om hun leefstijl voor elke mens op aarde te handhaven. Al pratend met elkaar kwamen we erachter dat “kleine dingen” al een impact op de aarde hebben en dat dat voor iedereen anders kan zijn. Aan het einde van de test bekeken we een overzicht van hoeveel aardes de gemiddelde Nederlander en wereldburger gebruikt. Toen bleek dat er grote verschillen in de wereld zijn.![]() De leerlingen bedachten oplossingen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Bijvoorbeeld het licht uitdoen als je de kamer verlaat, iets minder vaak vlees eten, minder (lang) douchen, vaker fietsen naar de sport en zonnepanelen aanschaffen. We hebben het ook gehad over wat er nodig is om die doelen te kunnen behalen. Goed om daar thuis ook over te praten! Het was een leuke en inspirerende middag. N. Woud (docent Gymnasium Apeldoorn) |