Gymnasium Apeldoorn doet mee aan de landelijke pilot ‘sneltesten’ op school

We zijn gestart met de pilot ‘sneltesten van leerlingen op school’.

In het filmpje hieronder wordt uitgelegd waarom sneltesten in het onderwijs belangrijk zijn.

Maar wie worden er eigenlijk getest? Wordt elke leerling elke dag getest? Het antwoord daarop is ‘nee’. Een leerling met klachten is en blijft thuis en wordt ‘gewoon’ door de G.G.D. getest, dus buiten school. Mocht deze leerling een positieve testuitslag krijgen dan gaan we binnen school kijken welke leerlingen en personeelsleden in de besmettelijke periode in contact zijn geweest met deze leerling. Die groep leerlingen en personeelsleden wordt opgeroepen voor twee sneltesten, mits er uitdrukkelijke toestemming van betreffende leerling en ouders of personeelslid is. (vanaf 16 jaar is alleen de toestemming van leerlingen voldoende).

Dit is ook te bekijken via onderstaand filmpje.

Op deze manier verwachten wij leerlingen die geen klachten hebben maar wel besmettelijk kunnen zijn voor anderen, in een vroeg stadium te kunnen opsporen om daarmee wellicht een ‘haard’ van besmettingen te voorkomen. Deze pilot staat onder supervisie van epidemioloog en kinderarts Patricia Bruijning van het UMC Utrecht en het ministerie van OCW.

Meer informatie is te vinden op de website van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/sneltesten-onderwijs