Home > Nieuws > Geo Future School

Geo Future School

donderdag 6 april 2017

Vorige week hebben we bezoek gehad van een 3-tal studenten van Saxion Deventer. Zij schrijven, in het kader van een Stadslab opdracht, mee aan een nieuwe GFS-module met als thema De (binnen)stad. Een van de taken die zij op zich hebben genomen is het ontwikkelen van een serious-game. Klas 2C heeft dit spel vorige week onder begeleiding van de studenten uitgetest. Het doel van het spel is o.a. om voor leerlingen inzichtelijk te maken welke verschillende belangen verschillende winkelketens hebben, welke rol pop-up stores in de binnenstad hebben, hoe de inrichting van een centrum gebied (ongeveer) in zijn werk gaat. Daarnaast ligt de focus in dit spel ook op A-, B-, en C-locaties. Tijdens de excursie naar Deventer hebben de leerlingen hier al een klein winkelstratenonderzoek naar gedaan. Uiteindelijk zal dit spel onderdeel worden van de nieuwe GFS module die in samenwerking met Saxion Hogeschool en Etty Hillesum wordt ontwikkeld. In deze GFS-module staat de inrichting en leegstand van de binnenstad centraal maar wordt er ook aandacht geschonken aan het economische aspect (huurprijzen, projectontwikkeling) en de geschiedenis van de stad, met name gericht op stadsontwikkeling.

Leerlingen uit 2C testen de serious-game over leegstand in de binnenstad.