Het past bij de mens om na te denken en te onderzoeken. Je bent op school samen in beweging en ontdekt steeds meer wie je bent en wie de ander is. Langzaamaan ga je steeds meer je omgeving verkennen. We geven jou en je klasgenoten volop kansen om een wereldburger te worden. Best spannend ook, dus we letten goed op elkaar. Fijn contact is dan heel belangrijk. Contact tussen jou, je klasgenoten, ouders en docenten … Gymnasium Apeldoorn – dat zijn wij allemaal!
School als mini-maatschappij
We zijn als school een sterke, sociale gemeenschap. Iedereen kent elkaar en je kunt hier jezelf zijn. Binnen school kun je op allerlei manieren meedoen met alles wat hier gebeurt. Rondleiden op open dagen, helpen bij activiteiten, bijles geven, lid worden van de leerlingenraad of leerlingbegeleider worden. Dit ‘meedoen’ gebeurt straks ook buiten de school, als je je maatschappelijke stage gaat volgen of onderzoek gaat doen naar je vervolgstudie. Een levensechte leerschool: door mee te doen, laat je jezelf steeds meer zien in de wereld.
Innerlijk kompas
Stap voor stap verzamel je levenskennis en ervaring, in en buiten school. Zo groeit jouw wereldse wijsheid. Wij geven je ook praktische tips mee, handige ‘leefgereedschappen’. Hoe kun je je goed ontspannen of concentreren? Hoe start je een project op en geef je elkaar feedback? Hoe ga je om met elkaar? Of met hoop, teleurstelling of geld? Hoe geef je woorden aan gevoelens en gedachten? Hoe zorg je dat je alle ICT-uitdagingen aankunt?
De maatschappij, dat ben jij
Met een goed innerlijk kompas op zak kun je je ontwikkelen tot kritisch wereldburger. Je leert om het verschil te durven maken – op je eigen manier en in het klein. Zulke wereldburgers zijn onmisbaar in de toekomst!

Rhodé, Indy en Brett kregen de kans om met politici in de Tweede Kamer te debatteren en een voorstel te doen voor veranderingen in Nederland. Lees hier hun verhalen: Meedenken over oplossingen voor maatschappelijke problemen – Gymnasium Apeldoorn.

Onze school is een van de weinige scholen in Apeldoorn die aan het project ‘Reanimatie-onderwijs’ van de Hartstichting meedoet. Jack uit klas 4 vertelt wat je kunt doen om iemands leven te redden: De enige fout die je kunt maken, is niks doen! – Gymnasium Apeldoorn