Centrum Jeugd en Gezin (CJG)

In Apeldoorn is er passende hulp, ondersteuning en zorg voor elk kind. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is er voor jeugdigen én ouders.

Vragen over gezondheid, opgroeien en opvoeden

De jeugdarts en jeugdverpleegkundige werken vanuit het CJG en komen regelmatig op de school. De jeugdverpleegkundige nodigt de leerling in leerjaar 2 uit voor een gezondheidsonderzoek op school. De school kan vertellen wanneer de jeugdverpleegkundige of jeugdarts op andere momenten aanwezig is op school.

Het CJG bij jou in de buurt

In Apeldoorn zijn vier Centra voor Jeugd en Gezin waar jeugdigen en ouders terecht kunnen met vragen over gezondheid, opvoeden en opgroeien. Zo is er altijd eentje in de buurt. Jeugdigen en ouders kunnen er binnenlopen voor vragen en informatie. De professionals die in het CJG werken bieden hulp op maat of helpen bij het zoeken naar de juiste instanties die verder kunnen helpen.

De gezondheid van uw kind volgen

Het CJG volgt de groei en ontwikkeling van ieder kind in Apeldoorn. Vanaf de geboorte zijn kinderen op het consultatiebureau geweest bij de jeugdverpleegkundige en jeugdarts. Ook op de basisschool was de jeugdverpleegkundige regelmatig in beeld.

Gezondheidsonderzoek

Op de middelbare school biedt het CJG in schooljaar 2 een gezondheidsonderzoek aan. Daarvoor krijgt de leerling een uitnodiging thuisgestuurd en vragen we om thuis alvast een digitale vragenlijst in te vullen. De vragen gaan over gezondheid en welzijn. Tijdens het invullen worden ook informatie en tips gegeven. De jeugdverpleegkundige ziet de leerling op school. De ouder hoeft daar niet bij aanwezig te zijn. Tijdens de afspraak meten en wegen we de leerlingen. De jeugdverpleegkundige bespreekt samen de vragenlijst en we praten over de (lichamelijke) veranderingen en andere belangrijke zaken in deze periode. Mocht het gezondheidsonderzoek daar aanleiding toe geven dan zal de jeugdverpleegkundige (met toestemming van de leerling) contact met ouder(s) opnemen.

Contact met het CJG

Telefoon: 055 357 88 75 – bereikbaar van 8.30-17.00 uur
E-mail: info@cjgapeldoorn.nl
Website: www.cjgapeldoorn.nl
Facebook: www.facebook.com/CJGapeldoorn

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) heeft diverse inlooppunten in Apeldoorn. Via deze linkjes vindt u de juiste adresgegevens en openingstijden van de verschillende locaties van CJG.
CJG West
CJG Zuid